cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
29°

Els partits critiquen Aena i exigeixen la destitució del ministre de Foment

La reacció dels partits polítics a la destitució de Pedro Meaurio com a director de Son Sant Joan ha estat la mateixa que va manifestar ahir el sector turístic: imprudència i irresponsabilitat per part d'Aena, a la vegada que, de forma unànime, demanaren la dimissió del ministre de Foment, Rafael Arias Salgado, i la descentralització de la gestió dels aeroports.

Francesc Antich, del PSIB, elogià l'actuació de Meaurio, del qui digué que ha complit el seu paper com a gestor, persona oberta de pensament i amb criteris d'actuació. Antich criticà el Govern balear en funcions. «S'hauria d'haver posicionat davant Madrid i defensar una persona que ha demostrat tarannà negociador». Per Antich, el Govern té un pes inexistent i digué que si Aznar vol solucionar el caos dels aeroports ha de destituir el ministre de Foment.

Pere Sampol, del PSM, indicà que «el Govern ha fracassat en intentar trobar el suport de Madrid per resoldre el problema aeroportuari per als ciutadans i per al sector turístic». Sampol alabà la professionalitat i el tarannà de Meaurio, qualificà la decisió d'Aena «d'irresponsabilitat» i exigí el cessament d'Arias Salgado.

Per UM, Aena té una nul·la sensibilitat envers els problemes de les Balears i considera que la destitució de Meaurio és «una imprudència», a la vegada que el qualifiquen de «persona transparent, comunicativa i col·laboradora amb les institucions locals». UM indica que la decisió d'Aena no resoldrà els problemes de Son Sant Joan i també advoca per la dimissió «de l'inepte ministre de Foment» i la descentralització dels aeroports.

Eberhard Grosske, d'EU-EV, afirmà que el cessament de Meaurio s'ha fet per cercar una persona que oferesqui les màximes garanties de confiança de cara a futurs canvis al Govern balear. Grosske es posicionà contra la privatització dels aeroports i en favor d'una gestió descentralitzada, a la vegada que afegí que els problemes de Son Sant Joan no es resoldran amb la destitució de Meaurio.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.