algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

Els comerços de les galeries Velázquez tanquen pressionats pels de les Avingudes

Cinc negocis es traspassen, venen o lloguen i tres més han baixat les persianes

Els comerciants de les galeries Velázquez comencen a baixar les persianes. La pressió exercida per part dels establiments de les Avingudes i la progressiva degradació dels carrers de l'entorn de les galeries està provocant la partida dels comerciants.

Ara mateix en els passadissos hi ha cinc locals que es venen, lloguen o traspassen i tres més tenen les persianes davallades o els espais sense gènere. En total n'hi ha poc més d'una vintena. Ja no queda res de l'efervescència comercial d'altres dècades en què era gairebé impossible obrir-se pas a les galeries i on la frase «qui és el darrer?» era de les més sentides. «La zona ha davallat molt, però és perquè aquí fa falta que hi hagi una rehabilitació integral de la barriada que està a la vora. Les cases són de cada vegada més velles, molts dels habitants se n'han anat i les botigues tendes se n'han ressentit, perquè abans molts dels clients eren els mateixos veïns, ara ja no», asseguren alguns propietaris d'establiments comercials.

De tota manera, ningú no vol anar-se'n sense treure un alt rendiment per l'espai que posseeix. Un local de trenta metres quadrats amb un petit soterrani i equipat amb un lavabo costa sis milions i mig de pessetes, la qual cosa eleva el preu del metre quadrat de terreny fins a les 216.000 pessetes. El lloguer del mateix local se situa a les 40.000 pessetes mensuals més IVA.

El traspàs dels negocis es mouen a l'entorn dels dos milions de pessetes, als quals s'han de sumar els lloguers dels locals. Per exemple, un espai de 22 metres quadrats amb aire condicionat costa 45.000 pessetes mensuals, a dos mil pessetes per metre i mes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.