algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

El patrimoni arquitectònic queda protegit amb una nova normativa

El consistori ha aprovat un nou catàleg que augmenta la protecció

Els edificis i construccions de major valor patrimonial del municipi han quedat protegits per la normativa urbanística. Així ho possibilitarà el nou catàleg de proteccions arquitectòniques aprovat inicialment pel consistori taujà.

L'inventari, duit a terme per un equip de gent del poble, inclou un total de 56 completes fitxes en què es recullen les construccions més emblemàtiques del poble, es fa un petit resum de la seva història i una proposta de conservació major o menor segons la seva importància.

Així mateix, dins del llistat es recullen un total de 18 jaciments arqueològics que també restaran salvaguardats. El llistat fa referència tant a les cases més antigues del poble, com Son Bosso, com a les de la resta de llogarets de ses Alqueries, ses Coves i ses Olleries. Les torres dels antics molins que encara hi ha dretes també han quedat preservades, a la vegada que les cases de les possessions més antigues del terme, com sa Torre.

El projecte d'elaborar aquest catàleg es va originar arran del creixement del moviment immobiliari al municipi i a la realització, en diferents indrets, de reformes de cases sense tenir en compte el seu caràcter i la pèrdua de construccions tradicionals tant dins el nucli urbà com a fora vila. La manca d'una arma legal per aturar obres poc respectuoses amb els edificis antics va moure l'Ajuntament a comanar aquesta feina.

Ara i fins que el catàleg sigui aprovat de manera definitiva resta una suspensió de llicències sobre els edificis que s'hi troben inclosos. Ara els responsables municipals es plantegen la viabilitat de cercar un sistema de compensacions del qual es puguin beneficiar els propietaris dels edificis protegits sempre que els mantenguin en bon estat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.