cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 23°
31°

Tots els partits, a la recerca de més vots davant la Junta Electoral Central

PSIB i EU-EV volen repetir votacions on han desaparegut les actes

Tots els partits polítics amb representació a Cort lliuraren ahir les seves impugnacions davant la Junta Electoral Central contra l'escrutini efectuat divendres passat per la Junta Electoral de zona.

Com ja és sabut, Joan Fageda aconseguí el passat 13-J la majoria absoluta (15 regidors sobre 29) de l'Ajuntament de Palma. La Junta Electoral de zona revisà l'escrutini dimecres passat i restà al PP un regidor a favor d'UM (que passava d'1 a 2), quedant el PP amb 14 representants i sense majoria absoluta. Dijous, les formacions polítiques presentaren impugnacions, que foren estudiades per la Junta Electoral de zona divendres, i comunicaren a darrera hora de la tarda les seves resolucions, que tornaven a Fageda la majoria absoluta per 5 vots que, segons la Llei d'Hont, han faltat a UM per assegurar el seu segon regidor.

El PSIB demana la repetició de les votacions a les dues meses electorals esmentades, que poden sumar més d'un milenar de paperetes. Als socialistes els falten quasi 300 vots per sumar un regidor més. El PSM insisteix que 2.526 vots del PP siguin invalidats perquè no són del color oficial. En teoria, les paperetes de les eleccions municipals han de ser grises i les impugnades són blanques. La Junta Electoral de zona rebutjà aquest argument. A més, els nacionalistes d'esquerres demanen la nul·litat de 60 sufragis dels populars perquè tenen creus marcades i inscripcions.

UM presentà una impugnació única, referida a que 104 vots del PP que han estat validats per la Junta Electoral de zona varen ser reclamats fora del termini que estableix la llei. Segons UM, aquestes paperetes havien de ser reclamades pels populars el mateix dia de les eleccions o dimecres, quan es revisà l'escrutini, i ho varen fer dijous. Finalment, Esquerra Unida-Els Verds, igual que el PSIB, demana la repetició de les votacions a les dues meses electorals on les actes han desaparegut. Després de l'estudi de les impugnacions, la Junta Electoral de zona atorgà divendres, respecte de dimecres, 109 vots més al PP; 25 al PSIB; el PSM quedà igual; 2 a UM; i 6 a EU-EV.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.