algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Els sindicats no accepten serveis mínims a l'aturada d'hoteleria

Els hotelers sol·licitaran dilluns a CCOO i UGT en el TAMIB una cobertura bàsica

Els hotelers han convocat els sindicats, CCOO i UGT, dilluns a les 12.30 del matí en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Balears (TAMIB) per sol·licitar-los que «acceptin uns serveis mínims, ja que és un requisit que s'ha de cobrir» davant la imminent gran vaga d'hoteleria, que es durà a terme a partir del pròxim divendres 25 i continuarà el 26 i 27 de juny, 5, 6, 7, 13, 14 i 15 de juliol i 1, 2 i 3 d'agost.

En canvi, el responsable de la federació de Turisme de CCOO, Rafel Borràs, assegurà que «no accepetam ni acceptarem cap tipus de mínims, atès que no som davant un servei públic, però sí complirem el que marca la llei, la preservació de la seguretat dels turistes hostatjats, així com dels béns immobles».

És per això que els sindicats garanteixen als empresaris «només dues persones el matí i una els vespres», mentre que el vicepresident de la Federació Hotelera de Mallorca (FHM), Ignasi Esteve, demanarà dilluns «uns serveis mínims segons la necessitat de cada hotel, que facin possibles el manteniment de la seguretat, la sanitat i la higiene».

Davant la negativa dels sindicats, l'assessor laboral dels empresaris, Carles Sedano, presentarà al Tamib resolucions jurídiques que «permetran establir una cobertura mínima». Altrament, els majoristes reclamen que la FHM els mantengui més informats sobre les conclusions de les seves reunions, «ja que ens arriben pocs comentaris».

Els touroperadors afirmaren que «no desviarem enlloc els nostres clients, perquè els vols estan programats i plens» i afegiren que «si no cedeixen una mica ara, després hauran d'oferir el mateix, però el mal de la vaga estarà fet. A més enguany, els beneficis han estat quantiosos, ja que no s'han produït ofertes, tot s'ha signat per contractes i la possible recessió no arribarà d'aquí a dues temporades».

Mentrestant, Foment del Turisme de Mallorca ha fet públic un comunicat a través del qual demana que ambdues parts apropin les seves posicions per no deteriorar «el millor moment "de la temporada turística" de la seva història en termes d'imatge i demanda al segments més selectes del mercat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.