algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
24°

Els sindicats amenacen ara amb la convocatòria de vaga a l'Hospital

La diputada Teresa Riera denuncia a Madrid l'explotació del personal

El sindicat UGT de la Fundació de l'Hospital de Manacor amenaça de convocar una vaga perquè no està d'acord amb l'evolució de les negociacions del conveni col·lectiu. Així, el comitè d'empresa va sol·licitar dimecres la intervenció del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears amb la finalitat que faci d'intermediari entre l'empresa i els treballadors del centre hospitalari, davant la situació en què es troba el conveni.

UGT ha rebutjat les declaracions efectuades pel director gerent de l'Hospital, Carles Ricci, responsabilitzant de la situació els representants dels treballadors. Segons aquests, s'havia arribat a un acord en matèria de retroactivitat en el capítol retributiu que l'empresa no ha volgut reconèixer malgrat la constància al corresponent acte de negociació.

Fins ara, el sindicat UGT no ha estat convocat pel Patronat de la Fundació de l'Hospital de Manacor, instància a la qual va recórrer la setmana passada davant la suspensió de les negociacions amb la gerència del centre hospitalari. Amb tot, UGT pretén esgotar tots el recursos existents que estiguin al seu abast, abans de procedir a la convocatòria d'aturs, mesura que a hores d'ara s'està considerant en el cas que fracassi l'intent mediador del TAMIB.

D'altra banda, Teresa Riera, diputada del PSOE per les Balears, va interrogar el ministre de Sanitat, José Manuel Romay, sobre la gestió de l'Hospital, denunciant que «ha estat sancionat perquè vulnera els drets dels treballadors i atempta contra l'exercici responsable de l'assistència als usuaris».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.