algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

La revisió del vot autonòmic ratifica l'adéu a la majoria absoluta del PP

L'esquerra formenterera ha impugnat les paperetes argentines

La junta electoral central acabà despús-ahir a la nit el recompte de les eleccions de diumenge passat al Parlament balear. Després d'aquesta revisió, no s'ha produït cap modificació important respecte dels resultats fets públics el passat dia 13, jornada electoral, a no ser la impugnació presentada per la Coalició d'Organitzacions Progressistes de Formentera (COP) contra els vots dels estrangers a la Pitiüsa petita.

Amb l'escrutini provisional a la mà, i a l'espera d'una resolució d'impugnacions que no canviaran el panorama polític, el PP ha guanyat les eleccions, però ha perdut la majoria absoluta en els tres consells insulars i, per tant, a la cambra autonòmica. Els populars han aconseguit 160.000 vots, que representen un 43'6 per cent dels electors que acudiren a les urnes. Aquest resultat duplica el de la segona força política, el PSIB.

Els socialistes han aconseguit 80.000 vots, 13 escons i un 21'8 per cent dels vots de tota la comunitat autònoma. S'ha de tenir present que el PSIB no es presentava en solitari a Eivissa ni a Formentera, on estava integrat en el Pacte Progressista d'Eivissa i en la COP de Formentera. Així i tot, s'ha de dir que quatre dels sis diputats del Pacte Progressista d'Eivissa són socialistes.

El PSM-EN és la tercera força política de les Illes Balears, amb 42.748 vots i 5 diputats (un menys que en la legislatura passada). Aquestes dades signifiquen un suport de l'11'6 per cent de tots els votants de l'Arxipèlag.

UM ha obtingut 26.682 vots i tres escons. Com ja és sabut, el partit de Maria Antònia Munar és la frontissa decisiva a l'hora de decantar la balança del Consell de Mallorca i del Govern balear cap al PP o cap als partits d'esquerres.

Esquerra Unida-Els Verds és la cinquena força política en nombre de vots, un total de 19.793 sufragis (un 5'3 per cent). La coalició manté els tres diputats anteriors, però ha perdut vots respecte de 1995 malgrat la candidatura conjunta amb Els Verds.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.