algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Independents de Portocristo i ALM s'uneixen per formar pacte a la Sala

No descarten donar suport a un gabinet de centreesquerra o de centredreta

L'Agrupació Independent de Portocristo (AIPC) i el partit Alternativa Liberal per Manacor (ALM) han arribat a un acord que consisteix a negociar un possible pacte de govern com si fos un únic partit. Aquest acord es va fer públic ahir, després d'una reunió mantinguda entre els dos grups el vespre abans. Així, els partits més votats hauran de negociar amb els tres regidors d'AIPC i un edil d'ALM com si es tractàs d'una sola formació.

Miquel Riera, cap de llista per ALM, ha manifestat que «hem arribat a aquest acord amb AIPC amb la finalitat de poder comptar amb una major força a l'hora de negociar un pacte de govern. No és el mateix negociar amb la representació d'un edil que amb quatre. Entre d'altres coses ho hem fet per eliminar moltes pressions.

Jaume Brunet (AIPC) va afegir que «ens vàrem reunir la nit de dimarts amb una representació d'Alternativa i vàrem arribar a l'acord de presentar-nos com un únic grup a les negociacions de possibles pactes».

Ahir dematí, va ser el mateix Jaume Brunet l'encarregat d'explicar a Catalina Sureda (PP), Maria Antònia Vadell (PSM), Antoni Frau (Unió de Convergències) i Francesc Acuñas (PSOE), l'acord que es va pactar amb ALM. Després de la decisió d'AIPC i ALM de negociar junts un possible pacte de govern, les probabilitats d'arribar a acords es redueixen a quatre: dos de centredreta i dos de centreesquerra.

Els possibles pactes de centredreta comptarien amb Catalina Sureda (PP) com a batlessa i estarien integrats per PP (8 regidors), ALM (1), AIPC (3) i Unió per Convergències (UC) (2), i així serien un total de 14 edils a l'equip de govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.