cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 23°
34°

La «falta de creença política» entre els ciutadans, principal factor de l'abstenció

Pel catedràtic Salvà també hi ha influït 'el menfotisme, el temps d'oci i l'aburgesament'

Pere Antoni Salvà, catedràtic de Geografia Humana i un dels tècnics que varen treballar en l'elaboració de les DOT, afirma que la gran abstenció d'electors (devers el 50 per cent) durant les eleccions municipals, autonòmiques i europees a les Illes s'ha produït principalment per «la manca de creença política entre els ciutadans», el «menfotisme» i la influència d'altres factors que van junts, com són el bon temps i l'oci: «platja al dematí, futbol al capvespre, concretament el partit Mallorca-Celta».

Un altre factor que s'ha de tenir en compte, explica Salvà, és el període «de calma i de bonança econòmica» que viuen els països europeus desenvolupats, cosa que provoca «poca motivació a l'hora de votar». I és que a la gent, afirma el catedràtic, «l'interessa més tenir o conservar una feina que lluitar per un ideal determinat de societat».

Així, Salva pensa que entre els ciutadans de les Illes es respira un sentiment d'«afartament» i de «manca de confiança» envers els polítics, que «es veu incrementada durant el període d'eleccions, quan el ciutadà viu una allau de promeses electorals, de les quals desconfia. La gent ha arribat a la conclusió que els polítics globalment no són seriosos i que només apareixen durant el període electoral».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.