algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

De l'eufòria a la decepció a la Part Forana

Els candidats feren anit una primera valoració dels resultats, pendents d'una anàlisi més assossegada

• SÓLLER El batle Joan Arbona, PSM, es declarà molt decebut ja que esperava més vots. «Consider que la gent no ha valorat tota la feina feta els darrers mesos i ara ens veurem obligats a cercar altres alternatives», digué. «Sens dubte, esperàvem més i així ho confimaven els sondejos». De la seva banda, el socialista Ramon Socies es mostrava molt content d'haver rebut el suport dels electors, la qual cosa digué que «ens permetrà acabar les feines que havíem començat». «Som conscients "afegí" de la responsabilitat que això suposa». Pel que fa al Partit Popular, Bartomeu Darder explicà que la formació estava contenta per l'augment de vots aconseguits, tot i que no podia amagar la decepció perquè s'hauran de mantenir a l'oposició.

• CALVIÀ Al municipi calvianer Margarita Nájera estava exultant perquè els resultats «han reflectit el que pensa la gent i el que vol Calvià per al futur». És significatiu que per primer cop Nájera parlàs del triomf del PSIB i del seu propi. Bastant menys satisfet estava el popular Pere Cantarero, que afirmà que el primer que s'ha de fer «és analitzar els resultats, que demostren un vot de càstig a la tasca desenvolupada des de l'oposició els darrers quatre anys».

• MANACOR Alternativa Lliberal de Manacor tindrà la darrera paraula a l'hora d'afavorir un pacte de centredreta o un de centreesquerra. El capdavanter, Miquel Riera, manifestà que per ara està molt satisfet del resultat i a partir d'avui pensarà a qui donarà el seu suport. Catalina Sureda es declarà «molt satisfeta pels resultats que hem aconseguit i esperam governar amb un pacte de centredreta».

• PORRERES El candidat a la batlia pel partit conservador, Gabriel Barceló, responsabilitzà dels resultats pocs favorables a la gran abstenció i a la manca de participació a les urnes. De la seva banda, el capdavanter d'UM, Joan Sastre, digué estar «molt satisfet. Aspiram a tenir la batlia, si bé deixarem que sigui el PP el que iniciï els contactes i si no arribam a un acord serem nosaltres els qui ens mourem per poder formar govern».

• SANTANYÍ Cosme Adrover es va sentir derrotat a Santanyí en aconseguir quatre regidors davant els cinc que va obtenir el PP. Cosme afirmà que es retira i que tornarà el 2003 . «Mai no podré perdonar el que m'ha fet el PP», explicà. De la seva banda, el candidat del PP, Miquel Vidal, afirmà que «demà iniciaré la ronda de contactes i parlaré amb el número dos de Convergència del Municipi de Santanyí, Mateu Càneves, per formar govern».

• SON SERVERA Eufòria del PSM, que aconseguí doblegar el nombre de regidors i té possibilitats d'obtenir la batlia davant la pèrdua de la majoria absoluta del PP. El nacionalista, Antoni Cànoves, iniciarà les negociacions amb Eduard Servera del PSOE i diu que «aquest és el resultat de molts d'anys de feina».

• PETRA El batle nacionalista, Joan Font, es declarà molt content pels resultats, «són una gran victòria per a nosaltres», afirmà.

• LLUCMAJOR La satisfacció del PP contrastava anit amb la decepció dels grups de l'oposició, que qualificaren els resultats d'«incomprensibles». Els dos regidors més que ha aconseguit el conservador Lluc Tomás permetran la continuïtat de l'actual govern amb PP-ASI, que ha estat el gran guanyador de les eleccions doblant la representació. Lluc Tomás es mostrava ahir exultant i amb «moltes ganes de fer feina».

• FELANITX La popular Catalina Soler, tot i que guanyadora, afirmà anit que veu «molt difícil poder governar». No obstant això, està disposada a fer-ho en minoria.

• INCA «Això ha estat una passada». Eren paraules del batle Pere Rotger (PP) tot just després de conèixer els resultats que li atorgaven una àmplia majoria absoluta que li permetrà tornar a governar a la ciutat. Per Rotger, la victòria dels populars «ve a demostrar que els ciutadans no responen a les ideologies sinó a fets, com ha quedat demostrat amb el pas de vots del PSOE al PP». El conservador es va comprometre a «a fer un bon ús de la majoria que m'ha donat el poble». Ben diferent era la postura de la candidata del PSOE, Francina Armengol. Va reconèixer sentir-se defraudada, per no haver assolit les expectatives. Armengol explicà que «una majoria absoluta del PP serà molt dolenta per a la ciutat. Ara, és la voluntat del poble i s'ha de respectar». Des del PSM inquer, el candidat Antoni Alorda es va limitar a donar l'enhorabona a Pere Rotger per la contundent majoria i valorà de forma molt positiva els resultats dels nacionalistes sobretot davant de la «debacle del PSOE a la ciutat».

• ALCÚDIA Miquel Ferrer no se'n feia creus ahir vespre dels resultats obtinguts. UM ha passat de tenir un regidor a aconseguir-ne sis. «Guanyar les eleccions no és guanyar la Copa d'Europa, hem de ser responsables». Aquestes eren les primeres paraules d'un Ferrer. «La gent està tranquil·la, continuarem igual d'humils i senzills. Tenim un equip preparat per governar Alcúdia», afirmà. A la seu d'Unió Mallorquina no es creien el que passava, però a les del PP i del PSOE la decepció era generalitzada. Miquel Ramis (PP) no dubtà a donar l'enhorabona a UM, com tampoc ho dubtà Antoni Alemany. «No podem fer una lectura positiva dels resultats», afegí Ramis. Després, comentà el fet que les tres forces més votades (PP, UM i PSOE) han quedat molt igualades. Per això, proposà fer un govern de consens i tolerància. «El poble ha donat suport a Unió Mallorquina i, això s'ha de respectar», sentencià per la seva part el socialista Antoni Alemany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.