algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Fiscalia registra un 50 per cent més de delictes contra la llibertat sexual

En només tres anys, aquest tipus de denúncies han augmentat un 146 per cent

Durant l'any 1998, la Fiscalia de les Balears va haver d'investigar 476 delictes contra la llibertat sexual, més d'un 50 per cent més que l'any anterior. Els delictes tipificats que major incidència varen tenir dins aquest camp varen ser els d'agressió sexual, amb 335 denúncies investigades, seguit de l'abús, amb 70 casos, i immediatament després l'agressió sexual amb accés carnal, que es registrà en 27 ocasions comptabilitzades. El Ministeri Fiscal s'ha vist obligat també a intervenir en nou denúncies d'encalçament sexual, 15 casos de prostitució, i 16 d'exhibicionisme. Totes aquestes dades, contrastades amb les dels anys anteriors, revelen que els delictes contra la llibertat sexual han augmentat un 146 per cent en només tres anys.

Pel que fa a la delinqüència en general, la nostra comunitat en patí un ascens del 28'6 per cent. Això significa que s'ha passat dels 70.982 delictes del 1997 als 90.323 de l'any passat, cosa que reflecteix una hiperactivitat important de la Fiscalia, si es té en compte que tot i l'augment de la criminalitat, la plantilla d'aquest òrgan és exactament la mateixa que en anys anteriors.

Revisant estadístiques dels darrers cinc anys, s'obté el resultat d'un augment proper al quaranta per cent de la delinqüència a les Illes. De tota manera, l'increment més espectacular es produí del 97 al 98, que registrà prop d'un 75 per cent d'aquest increment total.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.