cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Els sindicats faran oficial dilluns la gran vaga d'hostaleria de dotze dies

Quatre hores de negociacions al Tamib impossibiliten l'acord entre les parts

Quatre hores de negociacions al Tribunal de Mediació i Arbitratge no foren suficients perquè hotelers i sindicats arribassin a un acord per signar el conveni col·lectiu d'Hostaleria. Per aquest motiu, CCOO i UGT informà acte seguit que dilluns formalitzaran a Treball la convocatòria de vaga, que tindra una durada de dotze dies: 25, 26 i 27 de juny; 5, 6, 7, 13, 14 i 15 de juliol i 1, 2 i 3 d'agost.

L'assessor laboral dels empresaris, Carles Sedano, apuntà que havien estat a punt d'arribar a un acord als grans blocs, atès que «ens hem posat molt a tret, sense utilitzar cap tipus de pressió. La reacció dels sindicats ha estat que si sense pressió podem aconseguir tant, amb la vaga pensen que s'assolirà més». Sedano anuncià que «hem mostrat massa cartes al Tamib, a pròximes negociacions ens obligarà a ser més prudents i molt durs». En canvi, el sindicats negaren aquestes paraules, ja que no s'avançà cap a la reducció de jornada, «si no és que es desregularitza el còmput anual o es rebaixa el temps de descans del treballador», els hotelers demanen «més d'un 30% de plantilla eventual» i no accepten l'augment salarial del 10% en 2 anys i la pujada de categoria de la cambrera de pis, segons Pedro Calvo, secretari d'hoteleria d'UGT.

Ignasi Esteve, vicepresident de la Federació Hotelera de Mallorca acusà els sindicalistes «d'intransigents, propi de persones amb fonaments dèbils» i «no estar acostumats a la cultura del pacte com els empresaris». Mentre que Rafel Borràs, responsable d'Hoteleria de CCOO qualificà el tarannà negociador dels hotelers «d'intercanvis de cromos» i vaticinà que «la vaga no és una fanfarronada, ja que comptam amb el suport absolut i majoritari dels assalariats dels sector».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.