algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Crítiques al cara a cara entre Matas i Antich per manca de projecte polític

Pensen que cap dels dos candidats no oferiren alternatives de govern

PSM, UM i EU-Els Verds criticaren ahir el debat mantingut dilluns entre el candidat del PP, Jaume Matas, i del PSIB, Francesc Antich, i coincidiren en la manca de tarannà democràtic de l'actual president del Govern per no sostenir un cara a cara entre els caps de llista d'altres partits polítics.

Maria Antònia Munar manifiestà sentir-se molt contenta perquè considerà que els resultats del debat afavoreixen UM. «No estigueren cap dels dos a l'altura i aquesta circumstància ajuda que ens votin», assegurà. Munar reconogué que només havia vist el començament del debat perquè havia de participar en un míting a Son Ferriol. Malgrat això, criticà Matas perquè afirmà que no li corresponia presidir el Consell de Mallorca amb els vots que tenia UM. «A ell ningú no l'ha votat i era el número 6 de la llista del Partit Popular».

Pere Sampol, cap de llista al Govern pel PSM, denuncià la «covardia política i antidemocràtica» del PP i del PSIB. «El PSM, com a tercera força política, es va trobar ahir en una situació d'indefensió per no haver pogut participar». Quant al contingut de l'acarament, Sampol destacà mancances com ara el model d'autonomia per a les Balears, el finançament o la sanitat. «Eixisteixen moltes similituds entre el PP i el PSIB», manifestà, a la vegada que afegia que cap dels dos partits no presentaven una alternativa de futur per a les Illes.

Eberhard Grosske fou més crític i felicità qualsevol persona que hagués pogut conèixer amb major profunditat els programes del PP i PSIB. «He de fer una anàlisi un poc circense sobre qui ha guanyat, cosa que a la gent no li interesa», i afegí que no volia entrar en la suposada habilitat, sorpresa, agressivitat, enginy i brillantor de cap dels protagonistes del debat. «Preferesc un candidat feixuc i tartamut a un pocavergonya brillant i xerraire», indicà, i assenyalà que tots dos partits desenvolupen una anàlisi i una concepció polítiques equivocades i superficials. «És totalment intranscendent entrar en valoracions», digué Grosske.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.