algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Els aliments belgues intervinguts han estat a la venda en els supermercats

L'adquisició de pollastres a Mallorca cau en picat per por de les dioxines

Els productes d'origen belga estaven a l'abast del públic a les grans superfícies i supermercats de Mallorca. Segons manifestaren els portaveus de les distintes empreses i grans magatzems, la retirada dels aliments que tenen origen animal belga en algun dels seus components era pràcticament total ahir dematí, encara que hi havia empreses que esgotaven el límit de les 48 hores de moratòria donades per Sanitat per a la retirada dels aliments.

Els càlculs de pèrdua encara no s'han realitzat perquè les cadenes estatals centralitzen la campanya de retirada des de Madrid i el còmput total no s'ha realitzat. Les cadenes i empreses autonòmiques consideren que «com que la retirada és tan sols cautelar no es pot parlar de pèrdua encara. Molts dels productes ens seran retornats i els podrem vendre o els podrem enviar de nou als fabricants», asseguraren des de Syp i des d'El Corte Inglés a Mallorca.

El que està clar és que «els consumidors no notaran a faltar aquests productes, perquè no són de primera necessitat i a més a més no n'hi ha un sol fabricant. El mateix producte es pot trobar fabricat per empreses nacionals o d'altres països que no són Bèlgica», varen dir des de la cadena Syp. Aquest fet va ser confirmat per la xarxa d'hipermercats Caprabo. El seu portaveu va explicar que «els consumidors poden estar ben tranquils, que no queden productes d'aquest tipus als nostres establiments i no notaran cap mena de mancança. Tot pot ser substituït».

Molts dels fabricants ja han enviat cartes als seus distribuïdors a Mallorca assegurant la qualitat dels seus productes, però «tots els que Sanitat ha demanat que es deixassin de vendre s'han retirat dels mostradors». Fins i tot hi ha empreses, com Alcampo, que s'avançaren al dictamen de Sanitat i assessorats pels seus departaments de control de qualitat retiraren tots els productes belgues com a mesura preventiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.