algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
19°

Les Cambres de les Balears i Catalunya fan front comú per descentralitzar aeroports

Matas reconeix que «aquest model no coincideix amb els plans de privatització»

Les Cambres de Comerç de les Balears, representades pel president de la cambra de Mallorca i les Pitiüses, Miquel Lladó, i el president de la Cambra de Menorca, Hipòlit Mercadal, i de Catalunya, pel president del Consell de Cambres Catalanes, Antoni Negre, signaren ahir un conveni de col·laboració entre ambdues corporacions.

A més, realitzaren una declaració conjunta, que comptà amb el suport del president Jaume Matas, a través de la qual reclamen un nou model de gestió aeroportuària, basat en la descentralització, a partir de la titularitat de les seves instal·lacions a consorcis públics, amb representació estatal, autònomica, entitats locals i les cambres, encarregant a empreses privades amb participació a les cambres la gestió dels aeroports.

El cap de l'Executiu balear, Jaume Matas, reconegué que «aquest model no coincideix» amb els plans de privatització del Ministeri de Foment i que compta amb el suport de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Illes Balears, i assegurà que «continuarem defensant el nostre model».

No obstant això, afegí que «hem plantejat la necessitat d'un canvi de model i sembla que des de l'Estat s'ha entès aquest posicionament», per la qual cosa restà importància a les diferències existents, ja que «el projecte estatal és en fase embrionària» i indicà que «la participació de tots en aquest debat serà imprescindible». De tota manera, Matas no avançà com podria ser el futur model de gestió, atès que «seria molt arriscat, perquè no està polit».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.