cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 23°
33°

Mayol: «Un dels Estats de la Unió Europea serà el dels Països Catalans»

El candidat d'ERC denuncia la manca de control de les subvencions europees

El candidat d'Esquerra Republicana a la coalició PNB, EA, ERC i UM a les eleccions europees, Miquel Mayol afirmà ahir que un dels Estats d'Europa serà el dels Països Catalans. Mayol, que participà en un míting a Palma, indicà que els objectius d'ERC per a Europa són, com a partit nacional català, representar aquesta realitat i també assumir les tesis d'una formació d'esquerra: justícia social i contemplar un desenvolupament sostenible i ecològic. Per això es presenten amb Els Verds al Principat i al País Valencià.

Mayol assegurà sentir-se «molt content» del nerviosisme del Partit Popular. «Això demostra que tenim força i que el guanyarem a Eivissa-Formentera i també a molts altres llocs». Per la seva part, el candidat a la comunitat autònoma, Josep Serra, manifestà en relació a la campanya electoral que el front establert contra el PP té de positiva la possibilitat que els partits progressistes puguin arribar al poder, «però també constitueix un frau als electors perquè no ho exposen als programes».

Per Serra, mentre Aznar proposa Espanya, ERC proposa els Països Catalans i això causa nerviosisme perquè no és «més del mateix», uns missatges que són intercanviables. El candidat a la UE, qualificà de «curiosa» l'aliança entre la dreta catalanista i el PSM, mentre que d'UM, que concorre amb la mateixa coalició que ERC, digué que accepta la reivindicació fonalmental que es reconeixi el dret d'autodeterminació dels pobles, «el que ens permetrà solucionar pacíficament problemes com ara Euskadi, Irlanda del Nord i Còrsega, entre altres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.