algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

El bus turístic descapotable de l'EMT es complementarà amb un guia

La nova línia tindrà un itinerari de 18 quilòmetres i 45 minuts de durada

L'autobús turístic de dos pisos i descapotable que l'Empresa Municipal de Transports (EMT) estudia posar en funcionament haurà de dur un guia especialitzat, que faci les explicacions pertinents als turistes usuaris de l'innovador servei.

Així ho avançà a Diari de Balears el director de l'EMT, Rafel Garcia, que assegurà que la legislació en matèria turística obliga a complementar aquest servei amb un professional del gremi, «ja que la nova línia no funcionarà com ho fa un transport públic normal».

Per tant, i segons els estudis jurídics que s'estan fent sobre el tema, l'EMT haurà de contractar un tècnic d'alguna agència de viatges o del món del turisme perquè hi aporti els seus coneixements. «Això podria alterar lògicament els costs econòmics calculats per endegar la iniciativa», apuntà Sebastià Barceló, el regidor de transports a l'Ajuntament.

Com es recordarà, l'empresa de transports estudia actualment la manera d'instaurar aquesta línia turística "que imitarà el model de cotxe anglès emprat a Barcelona per a aquest ús des de fa tretze anys.

A part d'estudiar la legislació vigent en matèria d'autobusos turístics, els precursors de la iniciativa continuen efectuant proves i documentant-se mentre esperen els resultats de les comissions tècniques per decidir si fan la compra del vehicle.

Tal com apuntà Garcia, ja tenen els resultats de les primeres proves de temps efectuades per saber si cal o no llevar alguna aturada del recorregut. En principi, l'itinerari pensat és de devuit quilòmetres, incloent uns 15 punts d'interès, i té una durada de 45 minuts. La ruta serà circular, és a dir començarà i acabarà en el mateix punt, i pot modificar-se si es decideix incloure-hi el Museu Krecovic del Polígon de Llevant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.