lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

Medi Ambient ha amollat més de mil tortugues en el parc de Mondragó des del 91

La recuperació de les espècies 'comença a ser un fet'

La Conselleria de Medi Ambient ha amollat des de 1991 més de mil exemplars de tortugues terrestres al parc natural de Mondragó. Segons Josep Riera Campomar, director del parc, «la recuperació d'aquestes espècies comença a ser un fet». No obstant això, aconsella als ciutadans que quan trobin una tortuga en males condicions «la duguin a les autoritats pertinents o a Marineland, ja que es tracta d'espècies protegides». La Conselleria de Medi Ambient té previst proximament fer una altra amollada d'aquests rèptils.

Les tortugues que varen ser alliberades són la mediterrània (Testudo hermanni) i la tortuga mora (Testudo graeca). La majoria dels exemplars amollats són tortugues mediterrànies. Pel que fa a la tortuga mora, la seva amollada presenta dificultats, ja que molts dels exemplars captius es veuen afectats per rinitis, malaltia que no aconsella el seu alliberament a fi de no contaminar les poblacions silvestres.

Les dues espècies de quelonis es troben protegides a la Comunitat balear i a l'Estat espanyol. Així queda reflectit en la normativa vigent, que qualifica les dues espècies «d'interès general», fet que implica que l'Administració autonòmica haurà d'elaborar un pla de maneig que determini les mesures necessàries per mantenir les poblacions en nivells adequats. Així mateix, segons la Llista Vermella dels Vertebrats de les Balears, la seva categoria és la de «vulnerable».

Una de les actuacions que el Govern realitzarà per a la recuperació d'aquestes espècies és la cria en captivitat d'exemplars per a la seva posterior amollada en llocs adients del territori balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.