algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

La Conselleria diu que els productes belgues a les Illes «no suposen un perill real»

Sanitat ja ha inspeccionat per complet totes les zones excepte Llevant

El director general de Sanitat, Joan Crespí, negà ahir que a les Illes es puguin haver introduït aliments belgues en quantitats suficients com perquè suposin un risc per la salut dels consumidors. Tot i això, la Conselleria de Sanitat ja ha controlat completament la distribució de productes alimentaris belgues d'origen animal a les àrees de Palma i Inca (a més de Menorca i Pitiüses), i espera haver conclòs demà aquesta tasca a la de Manacor; les fires del poble ho impediren ahir.

La direcció general de Sanitat confirmà ahir que en cap moment no s'han trobat aliments belgues càrnics ni avícoles ni lactis distribuïts a les Illes, on cap majorista ni distribuïdor no constava a les llistes facilitades per la Comissió Europea com importadors directes.

Això no obstant, i amb la possibilitat que aquests aliments puguin haver arribat a les Balears mitjançant empreses distribuïdores estatals, la Conselleria s'ha apressat a facilitar les llistes de firmes i productes sospitosos als responsables d'aquest sector. Segons asseverà ahir el director general de Sanitat, Joan Crespí, «és molt difícil que cap majorista o distribuïdor illenc no tengui còpia del llistat» des que, despús ahir, l'ordre ministerial d'immobilitzar els productes belgues animals s'estengués també als productes finals. Crespí advertí que la Conselleria no té «cap motiu per amagar cap dada», precisament perquè la població ha d'estar correctament informada, evitant l'alarma social. El director general de Sanitat sortia així al pas de les crítiques fetes per part de l'associació de consumidors Nuredduna, que en un comunicat de premsa difós el dia abans demanava explicacions concretes al Govern sobre la incidència dels aliments contaminats a les Illes, afirmant l'existència d'«alarma» social.

De fet, els únics aliments que ha intervingut fins ara la Conselleria són lluny de ser productes animals o derivats, sinó productes finals com galetes amb ou, xocolata i llaminadures amb llet procedents del país comunitari. Segons afirmà Crespí a Diari de Balears, el fet que aquests productes hagin estat immobilitzats no vol dir que estiguin contaminats: «el més probable és que puguin ser retornats al mercat» després d'efectuar les oportunes anàlisis per trobar les dioxines de la discòrdia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.