cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
31°

Un estudi confirma que Mallorca té la taxa de càncer més alta de l'Estat

Els hospitals detecten devers 3.700 nous malalts cada any a l'arxipèlag

La incidència del càncer a la població de Mallorca continua al capdavant de l'Estat espanyol, amb 4'6 nous casos anuals per cada miler d'habitants, prop de 3.700 nous malalts cada any, segons confirmen les dades publicades al llibre Oncologia Mèdica, un manual que ha comptat amb la col·laboració d'un centenar d'especialistes en la matèria.

Els homes són els més afectats, amb una proporció de 2'86 casos per cada miler d'habitants, contrastant amb les dones, que mostren una incidència d'1'78 per mil. El segon lloc en aquesta llista l'ocupen les comunitats de Navarra i País Basc, amb una valència de 4'57 i 4'50 casos anuals per cada mil habitants, respectivament.

Això no obstant, paga la pena afegir que els homes bascs pateixen més les diferents localitzacions d'aquesta malaltia (un 2'94 per mil), i les dones navarreses també superen les balears (1'82 per mil). Aquestes xifres responen al període comprès entre 1986 i 1996, el darrer del qual s'han publicat les dades.

Tot i que l'avanç en el tractament dels diferents càncers ha estat notable al llarg dels darrers anys, aquesta malaltia "considerada la més destructiva del segle XX" mostra encara una corba creixent. Segons el doctor Vicenç Guillem, cap de servei de l'Institut Valencià d'Oncologia i un dels coordinadors del nou manual, «cada any s'aconsegueix curar l'1 per cent dels càncers incurables fins aleshores, tot i que encara som lluny d'assolir uns resultats del 100%».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.