algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
19°

L'entrada de cans abandonats al centre municipal de Son Reus creix un 40%

El nombre total d'animals és de 1.152 exemplars, 115 dels quals han estat adoptats

La canera municipal ha registrat, de començament d'any ençà, l'entrada de 1.152 cans, 458 més que en el mateix període de 1998. Això significa un increment del 40%.

El nombre d'adopcions d'animals també s'ha incrementat de manera notable i s'ha passat dels 76 de 1998 als 115 d'enguany, un augment del 34%. De tota manera, aquesta pujada és tan sols en nivells totals, ja que les adopcions d'enguany suposen tan sols un 10% de tots els cans que han arribat al centre, mentre que l'any passat se'n varen adoptar un 11%.

El director del centre, Pere Morey, explicà a Diari de Balears que «la causa de l'augment d'entrades no respon només sols a l'increment de cans deixats pels seus propietaris, sinó que el centre és de cada vegada més conegut. Hem establit convenis amb pobles de la part forana i també les forces de seguretat ens duen els animals que troben aquí. Abans sols hi venien els de la Policia Local, ara vénen tots els cossos de seguretat».

Un cotxe de la Policia Nacional testimonia les declaracions del director, mentre que els lladrucs dels cans actuen com a banda sonora.
En el passadís intermedi de la canera hi ha vint gàbies d'alta seguretat on es troben els inquilins més ferotges del recinte. «Són animals que no podem donar a ningú, maldament els demanin, perquè han mossegat algú o perquè la seva perillositat recomana que no siguin donats en adopció. És cert que hi ha hagut un augment d'aquests animals, darrerament molts de propietaris s'han volgut estalviar problemes i els han duit aquí. Nosaltres no podem fer res per aquests cans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.