algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Les famílies són el canal d'inducció a l'alcohol dels joves mallorquins

Un quaranta per cent dels consumidors de cap de setmana serà bevedor

Són les dotze i mitja de la nit i al dic de l'Est, davant del parc de la Mar, hi ha 450 joves que comencen la diversió. Cotxes aturats amb les portes obertes i els aparells de música a tota potència acaben de configurar l'escenari on els joves comencen la nit de marxa. L'alcohol és l'únic tret que tenen tots en comú. Una hora i mitja més tard, un nombre molt significatiu del jovent està gat.

És tan sols un dels exemples de com l'alcohol s'està convertint en un producte a l'ordre del dia present sempre que els joves cerquen diversió.

Els estudis més recents que es troben en mans de l'Associació Balear d'Alcohòlics Rehabilitats asseguren que un 40% d'aquests joves i de tots els que empren l'alcohol els caps de setmana com a manera d'alliberament acabaran convertint-se en alcohòlics.

A la cartilla de l'alcòholic que ha editat ABEX el doctor Rafel Llopis diu que «allò característic de l'alcohòlic és que ha perdut la llibertat de poder abstenir-se de l'alcohol». El doctor assegura que «desgraciadament al nostre país és molt freqüent que donin vi als nins i després no poden deixar-ho mai. Uns altres comencen a beure en l'adolescència. Són joves normals, sense problemes, que beuen per alternar amb amics o companys. A poc a poc beuen fins que arriba un moment en què no poden prescindir de l'alcohol». El problema és que l'habituació dels joves al producte es produeix en el si de la família, «és un producte massa normal dins la nostra cultura», asseveren des d'ABEX.

L'única manera d'acabar amb els alcohòlics joves és educar-los en el consum. «Se'ls ha d'ensenyar a beure, aquesta és la millor prevenció. Avui en dia els donen alcohol de 96 graus amb colorants que els rebenta el fetge. La primera passa per ensenyar algú és dir-li que exigeixi el que demana per beure. Si paga ha d'exigir allò que ha pagat. La qualitat és fonamental. Qui beu porqueria és més fàcil que acabi convertint-se en un alcohòlic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.