nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Nájera prescindeix de les sigles del PSIB a Calvià i torna al lema «Vota Margarita»

La presidenta s'empegueeix del partit que li ha permès fer tota la carrera política

La presidenta del PSIB, Margarita Nájera, torna a prescindir de les sigles del partit a l'inici de la campanya socialista a Calvià, on han aparegut nombrosos cartells amb el lema «Vota Margarita». A cap lloc d'aquesta propaganda no és visible ni l'anagrama ni les sigles del PSIB-PSOE. A més, la margalida electoral ha estat inclosa dins un coret, escut que per res recorda el puny i la rosa socialista.

Fa quatre anys ja va fer el mateix. Nájera tenia una porada de ser esquitada pels escàndols estatals que aleshores protagonitzava el PSOE. Per això enterrà, empegueïda, l'anagrama i el nom de la formació que li havia permès fer carrera política, fet que provocà crítiques a totes les agrupacions socialistes de Mallorca. Remolesta, Nájera organitzà l'assalt a la presidència del PSIB, i ho aconseguí el juliol de 1996 després d'un congrés que va estar a punt de trencar la històrica formació. Per tant, qui renuncia ara a les sigles no és només una batlessa, sinó la pròpia presidenta socialista a les Balears.

Consultat el candidat socialista Francesc Antich sobre aquesta circumstància, reconegué que la campanya calvianera té «elements personals» però també destacà que «aquesta campanya ha estat aprovada pel partit. Per tant no hi ha res a dir». Així mateix, explicà que el PSIB paga la campanya de Nájera a Calvià i que els elements personals són compartits amb altres de propaganda en els quals apareixen junts Nájera i Antich, fins i tot en uns futllets que es repartirn per tot el terme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.