algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Traves per als joves agricultors ecològics

Els nous pagesos protesten pels impediments burocràctics que els imposa per produir el Govern balear

L'agricultura ecològica és un dels sectors amb bones expectatives de futur del nostre camp i de la nostra economia. Almanco aquesta és la imatge que es ven des de la Conselleria d'Agricultura a la vegada que es publicita un major suport a aquestes novedoses iniciatives.

Aquest fet emperò dista molt de la realitat per una part dels nous pagesos que es volen dedicar a aquests tipus de cultiu, que es topen amb una administració que en lloc de donar-los mil i una facilitats només els posa traves.

Així ho han volgut posar de manifest els propietaris de Can Sureda, una de les noves empreses agrícoles nascudes recentment amb l'objectiu de comercialitzar productes d'horta criats amb un sistema totalment natural. Aquesta petita empresa, ubicada dins del terme de Pollença, ha tornat a posar en explotació les marjades que constituïen l'antic hort de Can Aixartell, vora el camí vell de Campanet i que no es conrava des de feia més de quaranta anys.

En el primer any de collita els resultats no han pogut ser millors ja que la producció, que s'ha diversificat molt, és d'una qualitat excel·lent. Malgrat les hores i els doblers que hi han invertit emperò l'empresa no podrà rendibilitzar aquests òptims resultats si el Consell d'Agricultura Ecològica, depenent de la Conselleria d'Agricultura, no els atorga la categoria i la documentació de productors ecològics.

Els agricultors es queixen amargament que fa més de sis mesos que presentaren la corresponent petició i que pagaren religiosament la quantitat que els pertocava per l'extensió que tenen conrada però encara ara no han rebut cap resposta afirmativa del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.