nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els tècnics del CIM accepten l'edificació d'un hotel de 456 places a Alcanada

El PSM proposarà obrir un expedient específic per mirar d'aturar l'urbanitzable

Els tècnics d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca donen el vistiplau a la construcció d'un hotel de 456 places annex al camp de golf d'Alcanda. No obstant això, seran els polítics que integren la Comissió Insular d'Urbanisme els qui, avui, hi tindran la darrera paraula.

D'entrada, el PSM ja ha anunciat que presentarà una proposta per mirar de deixar damunt la taula aquest expedient urbanístic. El conseller nacionalista, Antoni Alorda, explicà ahir que «proposarem obrir un expedient amb arguments específics per a Alcanada». Així, Alorda comentà que Alcúdia no necessita més places turístiques, a l'hora que destacà l'impacte ambiental que generarà aquesta construcció a la península d'Alcanada. Després recordà la memòria «Alcúdia 2020» que va redactar la Universitat de les Illes Balears. El diagnòstic de la Universitat advertia que la ciutat pot morir d'un «atac d'èxit» si no s'atura el creixement urbanístic i democràfic.

Malgrat els arguments que fan servir els nacionalistes, els tècnics que integren la ponència tècnica de la Comissió Insular d'Urbanisme proposen l'exclusió de la moratòria del Consell Insular de Mallorca l'urbanitzable on es vol construir l'hotel annex al camp de golf d'Alcanada, que ara ja s'està fent.

Cal afegir que els tècnics del Consell només proposen excloure de les 76 urbanitzacions afectades per la moratòria aquest hotel d'Alcanada i també un altre urbanitzable que hi ha a Cala Ferrera de Felanitx. Així, la ponència tècnica només considera que aquests dos urbanitzables s'han de deixar a defora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.