muy nuboso
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 11.39°
18°

Sis mil persones es preparen per l'escrutini de la nit de les eleccions

Un acte de la Comandància militar provocà confusió en l'oposició

Manuel Ferrer, portaveu del Govern balear, anuncià ahir que un dispositiu de 6.000 persones es faria càrrec de garantir el desenvolupament normal i l'escrutini de les eleccions autònomiques del 13 de juny. El Govern, que per primera vegada es farà càrrec de la gestió del còmput de vots, ha organitzat un operatiu que costarà al voltant de 130 milions.

La gestió d'aquest procés ha estat concedida a l'empresa valenciana ODEC, que processarà les dades de les més de sis mil meses electorals de les Balears. Aquestes dades es proporcionaran al públic i als informadors a través d'un sistema multimèdia que s'instal·larà a la Llonja i al Consolat de la Mar. Les persones que no vulguin sortir de ca seva i que estiguin connectats a la xarxa, podran entrar en contacte amb el centre de dades i seguir en directe l'evolució de l'escrutini. Un primer avançament de la participació s'oferirà a les 14 hores i un altre a les 19, una hora abans que no tanquin els col·legis electorals.

Un acte oficial de la Comandància militar de les Balears, on se celebrava l'inici de les Jornades de les Forces Armades, va crear confusió en els partits de l'oposició. Dins l'Almudaina hi eren presents el comandant general Formentín i el president Jaume Matas. A conseqüència de l'esdeveniment, es va tancar el carrer Palau Reial i una brigada de neteja d'Emaya va fer la seva feina. Al final del carrer, al mirador de la Seu, el PP celebrava l'inici de la campanya. Els candidats d'Esquerra Unida pensaren que el carrer s'havia tancat per una iniciativa del PP i així ho denunciaren. «És el primer escàndol de la campanya», indicaren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.