cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

El Centre Universitari, cada cop més a prop

Un milenar de joves han passat pels serveis del CUM per informar-se sobre ensenyament superior

El proper mes de setembre farà un any que el Centre Universitari de Manacor (CUM) s'obrí al públic i de llavors ençà un milenar de joves han passat pels seus serveis. D'ells gairebé un cinquanta per cent han quedat registrats per haver formulat una matrícula oficial.

Aquestes xifres constaten que l'ús de les instal·lacions es troba a ple rendiment. Fet que a la vegada evidencia un dels màxims objectius del CUM; la descentralització dels serveis universitaris. Aquesta tendència centrífuga que s'evidencia cada cop més en els darrers anys, es contempla com a necessària per la llarga distància entre els serveis universitaris centrals i els estudiants de la Part Forana, que per primera vegada poden gaudir d'unes instal·lacions adients.

Després d'aquesta instal·lació informàtica i l'adequació del local, s'obrí al públic provisionalment el dia 15 de setembre, coincidint amb l'inici del segon període de matriculació per al curs 98-99.

A hores d'ara, el municipi de Manacor compta amb més de 600 estudiants a la Universitat de les Illes Balears i sembla ser que la demanda anirà augmentant ja que 691 alumnes estan matriculats al Batxillerat Superior als seus dos instituts. D'altra banda, no s'han de menysprear els serveis que també sol·liciten els al·lots i al·lotes d'altres pobles del Llevant, el Pla, el Migjorn i Raiguer.

El gestor del CUM, Jaume Rigo, va fer un balanç positiu d'aquests primers mesos de funcionament. Afirma que «el centre ha funcionat molt bé. No obstant això, hem tingut algunes deficiències informàtiques que són alienes a nosaltres ja que els problemes d'estar connectats a una via telefònica sempre hi són presents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.