cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

El Consell crearà 235.000 metres de parcs públics a quatre municipis

Calvià, Inca, Manacor i Marratxí tindran nous espais verds i lliures als centres urbans

80492

Palma no ha demanat cap subvenció al CIM per a les zones verdes.

Quatre municipis de Mallorca (Calvià, Inca, Manacor i Marratxí) crearan parcs públics que sumaran 235.000 metres quadrats de superfície gràcies a una iniciativa impulsada pel Consell Insular (CIM), concretament per la Comissió de Cooperació Municipal, Foment i Ocupació, que presideix Antoni Alorda (PSM).

Fou el passat mes de gener quan la Comissió de Govern del CIM aprovà una convocatòria de subvencions per a l'adquisició i/o dotació de terrenys per destinar-los a parcs públics municipals. En el termini de dos mesos previst a les bases s'han presentat quatre sol·licituds que corresponen als ajuntaments ja esmentats.

En total, el CIM ha destinat a aquesta actuació 75 milions de pessetes, que es repartiran, en forma de subvenció i per igual, entre els quatre projectes presentats (18.750.000 pessetes a cada un). Sumant les inversions corresponents als ajuntaments, i a falta de concretar el pressupsot del projecte d'Inca, es destinaran a les quatre iniciatives més de 200 milions de pessetes.

La iniciativa de Calvià consisteix en la creació d'un parc de 80.000 metres quadrats a la zona de Son Ferrer, prop de Santa Ponça. Pel que fa a Inca, l'espai públic es crearà en el puig dels Molins, ocupant una extensió de 70.000 metres quadrats que gaudeixen d'una excel·lent panoràmica de la ciutat i de bona part de la comarca. En el cas de Manacor, el projecte tindria com a objectiu el condicionament del parc municipal ja existent. Antoni Alorda va indicar, sobre aquesta actuació, que no està clar que aquest parc tengui els 35.000 metres quadrats mínims per poder accedir a les subvencions del CIM. Finalment, Marratxí vol crear un parc-passeig a un tram del torrent de Coanegra, ocupant un total de 50.000 metres quadrats amb un pressupost de 65 milions de pessetes.

«Palma s'ha autoexclòs»
Pere Sampol, vicepresident del CIM, mostrà la seva estranyesa pel fet que Palma no hagi presentat cap sol·licitud de subvencions per a la creació de parcs públics: «Estant en marxa el parc de ses Estacions i algun altre projecte, resulta absurd que Cort hagi renunciat a una ajuda d'una sèrie de milions per part del Consell Insular. Precisament, aquest programa d'actuacions anava dirigit a grans nuclis urbans amb manca d'espais verds i públics, però Palma s'ha autoexclòs». Sampol afirmà que «en un futur, aquesta oferta de subvencions per a la creació de parcs urbans s'haurà d'ampliar perquè existeix una clara necessitat i demanda d'aquest tipus d'espais públics d'esplai».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.