algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

Educació convoca la mesa sindical per a l'equiparació del professorat

La participació d'STEI és la principal incògnita de la reunió de dijous

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esports ha accedit a convocar la mesa sindical d'Educació per tal d'iniciar les converses que hauran d'equiparar el sou dels professors d'ensenyament concertat amb els funcionaris de l'educació pública.

El pròxim dijous, els principals sindicats amb representació a l'ensenyament podran participar en aquesta mesa, a la qual es debatrà la possibilitat d'establir un calendari i un principi d'acord per la plena equiparació del sector docent públic i concertat. A més, han de seguir les converses entre patronals i sindicats per tal d'establir el conveni col·lectiu que haurà de regular el treball dels mestres i professors als diversos subsectors de l'ensenyament.

Les possibilitats d'avinentesa, emperò, són més aviat poques entre els sindicats, com mostren les desqualificacions constants entre els majoritaris STEI i USO, des que aquesta possibilitat fou plantejada per USO com a prioritat, coincidint amb les eleccions sindicals al sector concertat.

És previst que abans de ser reunida la mesa sindical, les centrals tenguin una reunió prèvia per tal de consensuar les seves posicions; tanmateix, les distàncies establertes entre STEI i USO fan que un acord sindical sigui poc menys que impossible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.