muy nuboso
  • Màx: 11.56°
  • Mín: 7.77°
11°

Greenpeace vol que Espanya prohibeixi l'entrada de pescadors pirates als ports

El seu vaixell MV inicià ahir a Palma una campanya per salvar la tonyina roja

Greenpeace vol que el govern espanyol prohibeixi l'entrada a tots els ports de l'Estat dels vaixells pirates que es dediquen a la captura de la tonyina vermella. Per a això acaben d'iniciar una nova campanya de sensibilització de la població i denúncia d'aquestes captures il·legals que ahir fou presentada a bord de l'MV Greenpeace, vaixell de l'organització ecologista que es troba amarrat a Palma.

Segons Xavier Pastor, «en els darrers deu anys s'ha observat una presència cada vegada major de vaixells pirates que naveguen sota pavellons de conveniència i que violen els acords internacionals en contra de la pesca destructiva. Són naus que no paguen imposts en els països sota els pavellons dels quals naveguen i que en molts de casos ni tan sols duen banderes ni nom. Aquests vaixells pesquen en aigües internacionals i la recollida de dades sobre les seves captures és molt difícil».

Pastor diu que darrere les embarcacions hi ha involucrades moltes companyies, entre aquestes algunes d'espanyoles. Els vaixells pirata pesquen «fent servir palangres de més de 100 quilòmetres de longitud on es col·loquen un gran nombre d'hams que delmen les poblacions de la tonyina vermella».

Les darreres dades que es posseeixen sobre captures de tonyina assenyalen que per any es vénen pescant prop de 44.000 tones d'aquest peix. A això s'han de sumar les captures que les flotes legals no declaren i un total d'entre 13.200 i 22.000 tones de peix pescades pels pirates.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.