muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Els partits frontissa ataquen el PSOE i el PP pel descontrol urbanístic a Felanitx

Els candidats apostaren per un govern fort i estable per als propers anys

Els estudis d'Ultima Hora Ràdio-Part Forana visqueren ahir un dels debats més moguts de tots els fets fins ara. Es tractava d'analitzar el panorama electoral del municipi de Felanitx amb un cara a cara de tots els partits que concorren a les eleccions. Per això, sota la moderació de Juanjo Sánchez, hi participaren Miquel Riera (PSOE), Jaume Binimelis (PSM), Bartomeu Estelrich (Cals), Miquel Julià (UM), Catalina Soler (PP) i Antoni Grimalt (CB).

El principal eix que centrà el debat fou l'urbanisme i tots els partits que aspiren a ser frontissa acusaren tant l'actual equip del PSOE com el PP, govern de l'anterior legislatura, d'haver propiciat el «desastre» urbanístic al municipi en no haver estat capaços d'aprovar un nou planejament urbanístic general del terme. Actualment, encara es funciona amb el pla general de 1969.

Potser fou el candidat del PSM el que deixà en major evidència ambdós partits en apuntar que en tot Mallorca només resten els municipis d'Andratx i Felanitx per tenir la normativa a punt. El batle Riera i la candidata popular, Catalina Soler, rebutjaren les crítiques. El primer, justificant-se en la manca de consens i les normatives urbanístiques supramunicipals com ara les DOT o la moratòria. Soler, esmentant que «una cosa és fer oposició i una altra governar». A la vista de tot això, el fitxatge d'UM, Miquel Julià, els féu callar tots dos apuntant la necessitat de rompre el bipartidisme PP-PSOE.

El tema de l'autopista també sortí a llum i la candidata popular no dubtà a posicionar-se amb la resta de partits en contra d'aquest projecte. No obstant això, les declaracions de l'única candidata foren recollides per Julià qui acusà els populars de confondre els ciutadans, defensant una posició des de Palma i optar per la que més convé defensar des del poble.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.