algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

L'edifici annex a l'Hotel Reina Peguera va ser 'volat' ahir amb 45 quilos d'explosius

En el solar on es trobava l'immoble faran una plaça i un aparcament gratuït per a 38 vehicles

L'annex de l'Hotel Reina Peguera, un edifici que tenia uns 30 anys d'història, va deixar ahir d'existir per ordre de l'Ajuntament de Calvià, per convertir-se en zona verda i constarà d'una plaça i un aparcament públic gratuït amb capacitat per 38 vehicles. La voladura, que aixecà gran expectació, estava emmarcada dins del pla d'esponjament. L'immoble, situat prop del quarter de la Guàrdia Civil de Peguera, era emprat antany per a allotjar el personal de servei de l'establiment hoteler.

L'enderroc, encarregat amb un presupost proper als cinc milions de pessetes a l'empresa Volconsa, s'efectuà mitjançant la detonació control·lada de 45 quilos de Goma 2 que esclataren sincrònicament, i s'efectuà cap a l'interior, per evitar accidents en la caiguda de les runes. Els cossos de seguretat organitzaren un ample dispositiu i acordonaren la zona. Es va tallar la circulació als carrers propers, els veïns foren desallotjats i s'envoltà l'immoble, que era de propietat municipal, amb una xarxa de seguretat.

L'acte començà a les 12.30, l'hora prevista, i va estar presidit per la batlessa de Calvià, Margarita Nájera, i pel conseller de Turisme, José María González Ortea. Ambdós es dirigiren al Boulevard de Peguera, on realitzaren diversos parlaments davant dels veïns i turistes congregats.

«És una satisfacció procedir a l'enderrocament, ja que es tracta d'un edifici obsolet. La creació de zones verdes suposa la millora de la qualitat de vida, i aquest és un dels objectius del Govern. És el camí a seguir», manifestà el conseller, que ahir es trobava especialment pletòric. Per la seva banda, i adoptant un to triomfal, Nájera va dir que «és un dia important per a Peguera. Hem trobat un projecte per crear zones verdes per als veïns de Peguera i els turistes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.