algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Govern i Cort no descarten una pujada dels preus de l'aigua amb la dessaladora

A final de juny començarà a arribar el subministrament a Palma i a Calvià

96448
Els polítics visitaren la planta. | TERESA AYUGA.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, no descarta una pujada dels preus de l'aigua a Palma i Calvià com a conseqüència de l'entrada en funcionament de la nova planta dessaladora. Segons varen informar ahir el mateix Ramis i la presidenta de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya), Maria Crespo, el metre cùbic (m3) d'aigua procedent de la dessaladora té un cost de 100 pessetes, front a les 67 pessetes que costa actualment, captada dels embassaments i dels aqüífers de Palma i Marratxí, fonamentalment.

Segons afirmà Crespo, les dues alternatives per cobrir els costs de l'explotació de la dessaladora passen o bé per una pujada de preus o per una subvenció de les administracions. No obstant això, la presidenta d'Emaya indicà que encara resten deu anys per liquidar els costs de «l'operació vaixell», que implica una despesa per a Palma i Calvià superior als 5.000 milions de pessetes. «Són uns dobles cautius», digué Crespo. El conseller Ramis indicà que de qualsevol manera, «les tarifes seran les que hagin de ser per tal de garantir un subministrament de qualitat i, en tot cas, no pujaran gaire». El titular de Medi Ambient del Govern balear afegí que a Balears el problema real és de subministrament i no de preus.

Aquestes declaracions dels responsables de l'aigua a Balears i Palma, respectivament, es varen produir en el decurs de la primera prova de les instal·lacions de la dessaladora de la badia de Palma. La realització d'aquesta primera operació, consistent en l'arribada d'aigua de mar conduïda des del Carnatge a la planta va obrir el període de proves de l'estació.

Ramis criticà als «endevinaires» que havien vaticinat la manca d'aigua durant aquest estiu i afirmà que «la realitat és caparruda». En aquest sentit informà que el període de proves es podria haver iniciat dintre de quatre mesos, però s'ha avançat al maig. «A final del juny ja arribarà aigua procedent de la dessaladora a Son Tugores», indicà.

Amb la nova dessaladora i amb el pla de Reutilització d'Aigues Depurades que signà el conseller d'Agricultura, Josep Juan Cardona, que implicarà una inversió de 13.000 milions de pessetes, «no hi haurà cap problema de subministrament», afirmà el conseller de Medi Ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.