cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

La Fàbrica Nova obrí les portes als sollerics

El poble ha reaccionat amb interès i il·lusió davant el projecte del Museu Tèxtil i d'Indumentària

Els promotors del Museu Tèxtil de la Fàbrica Nova estan molt satisfets pel gran interès i acceptació que el projecte ha despertat entre els sollerics i també entre les persones relacionades amb la indústria tèxtil i els experts.

La jornada de portes obertes que va tenir lloc el dia de la Fira va superar totes les expectatives d'èxit ja que foren centenars les persones que s'costaren fins a l'antiga fàbrica per conèixer els espais que es volen rehabilitar, la maquinària i estris, ara silenciosos, que tanta feina varen proporcionar als sollerics durant tres quarts de segle.

Molts antics treballadors varen fre feina de valent durant mesos per restaurar i netejar telers i altres màquines, seleccionar documentació i fins i tot, reconstruir amb autèntic estil museològic oficines i despatxos que encara conserven els mateixos mobles de principis de segle.

El llibre de firmes es va omplir de signatures de persones que donen suport a la idea i que creuen que, tot i que representa una forta despesa, les institucions han de fer un esforç per recuperar per a la posteritat la memòria col·lectiva del que va ser la indústria tèxtil més potent de Mallorca. No han estat només els antics treballadors els que s'han bolcat en el projecte oferint la seva ajuda personal per dur-lo endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.