algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Condemnada per narcotràfic a tres anys de presó la impulsora del motí de Son Banya del 98

Els policies escorcollaren la seva casa cercant armes, i els gitanos es rebel·laren contra ells

L'Audiència de Palma va condemnar ahir Encarnación Fernández Sánchez, la dona en l'habitatge de la qual es va iniciar el motí dels habitants del poblat gitano de Son Banya del passat mes de juny, a una pena de tres anys de presó per un delicte de tràfic de drogues, després que els seus advocats, Miquel Ill i Gaspar Oliver, arribassin a un pacte amb el fiscal, mitjançant el qual si l'acusada reconeixia les imputacions s'evitava la celebració del judici.

L'acusada va comparèixer a la sala en companyia de la seva filla Amparo, que va ser condemnada a un any i mig de reclusió per un delicte de complicitat en el tràfic d'estupefaents. Ambdues imputades residien en la casa situada en el número 90 del carrer assenyalat amb el número 4 del nucli marginal, i en el mes de juny la Policia Local, que sospitava que en l'esmentat domicili s'emmagatzemaven armes, va obtenir una ordre d'escorcoll.

Aquest escorcoll provocà, a causa que Encarnación els incità, una rebel·lió entre els moradors de Son Banya, que atacaren els policies i la comissió judicial que s'havia desplaçat al lloc dels fets, amb el llançament de pedres i altres objectes, a més d'amenaçar-los o insultar-los. A causa d'aquest motí nombrosos agents s'hagueren de desplaçar al lloc, i després d'una batalla campal aconseguiren treure els efectius en perill.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.