cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

Les obres de l'església treuen a la llum elements arquitectònics desconeguts

Les restes trobades degueren quedar ocultes amb la darrera ampliació del temple, que es va fer a final del segle XIX

Les obres de restauració de l'església parroquial de Santa Maria de Sineu han servit per treure a la llum elements arquitectònics curiosos que havien romàs ocults durant segles. Per una banda, s'han descobert uns antics arcs ogivals molt petits que comunicaven les diferents capelles laterals i que només s'han detectat a les esglésies més antigues de l'Illa.

A més, s'ha descobert també que el primitiu portal lateral de la primera església, també conegut com a portal dels Homes, estava ubicat a la capella de Santa Catalina Thomàs. En aquest indret s'han trobat els suports en què s'aguantaven les antigues piles d'aigua beneïda així com les restes d'un antic portal i d'una escala que pujaven a un segon pis ja inexistent. D'aquestes troballes es dedueix que sobre aquest portal hi havia l'antic orgue.

Tot i que no s'ha confirmat, es creu que aquestes peces són anteriors a l'any 1880, quan es va fer la darrera gran ampliació del temple, moment en el qual devien quedar ocults. Va ser en aquesta data quan es va construir l'absis.

La descoberta d'aquests elements va ser del tot casual, ja que es va realitzar quan es començaren a picar les parets de les capelles laterals per treure a la vista la pedra. Tot i que en principi totes les parets s'havien de recuperar tal com estaven, amb una capa de guix i de pintura, els arquitectes del Bisbat consideraren més adient deixar tota la pedra a la vista. De fet, s'ha previst que tota la nau principal resti d'aquesta manera encara que això suposi un petit retard en l'obra a més d'un increment de les despeses, ja que la feina de picar es molt lenta i difitultosa. Així, els nous elements trobats quedaran també visibles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.