nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Govern impugna la plaça de secretari perquè s'exigeix el grau màxim de català

Munar critica aquesta acció perquè evidencia que l'Executiu no està per la tasca de normalització lingüística

63408
Munar critica amb duresa l'actitud del Govern. | Aina Vives

El Govern balear ha impugnat les bases del concurs de secretari-interventor de l'Ajuntament de Costitx perquè s'hi demana el coneixement màxim de català.

L'Ajuntament, però, no està disposat a cedir. La batlessa, Maria Antònia Munar, defensa l'autonomia municipal per sobre de tot i, per això mateix, creu que és ben just poder demanar el coneixement màxim de català (nivell E, llenguatge administratiu). L'Administració local no pensa tornar enrere en la defensa d'un dret que considera ben digne: tenir la potestat d'exigir uns determinats coneixements de la llengua catalana. Per això, la batlessa afirma convençuda que recorreran el recurs interposat pel Govern. La també presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, entén que una persona major del poble de Costitx no s'ha de trobar amb un secretari-interventor de Terol, per posar un exemple, que no conegui la llengua pròpia de les Illes Balears. Qualsevol veí de Costitx ha de poder anar a l'Ajuntament i expressar-se sense traves amb la llengua pròpia de Mallorca.

Des del Govern, però, ja en data de 8 de març de 1999 requeriren a l'Administració local que canviàs les bases. Així, demanaven, com es pot llegir en el BOCAIB número 50 de data 22 d'abril de 1999, que rebaixassin el requisit fixat sobre els coneixements de català. Des de l'Ajuntament mateix expliquen que el Govern els ha justificat aquesta reclamació dient que demanant el nivell E, acreditat mitjançant el certificat expedit per la junta avaladora de català, es tanca les portes a molta gent. A Costitx no ho veuen així.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.