algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El PIB de les Balears es dispararà durant l'any 1999, fins arribar al 5'5%

La inversió productiva, el consum familiar i el turisme són els detonants del creixement

La bonança econòmica que es registra a les Balears des del 1997, i que tancà amb un increment del 4'85% del Producte Interior Brut (PIB), no s'aturarà enguany, ja que «les previsions situen el creixement del PIB insular al 5'5%», segons assegurà ahir a Diari de Balears l'economista Miquel Alenyà, cap de l'Obra Social i Cultural de la Caixa de Balears Sa Nostra. Els factors claus que propiciaran l'increment d'enguany són, «bàsicament, el turisme, el consum familiar i la demanda d'inversió productiva». Aquestes expectatives tan sols suposen una minva en el creixement del 0'3% respecte del 1998, en què el PIB arribà al 5'8%.

El manteniment de l'auge econòmic de les Illes, «com reflecteixen les dades recollides durant els quatre primers mesos de l'any», continua tenint com un dels seus pilars fonamentals el turisme, «que ha sofert un creixement del 15% amb relació al primer quadrimestre de 1998. Aquest resultat és molt satisfactori, ja que vol dir que durant la temporada baixa s'ha produït una major activitat».

Un altre factor per destacar ve donat per l'augment del consum privat de les famílies, «una taxa que es col·loca en el 4'2%, és a dir, set dècimes per sobre de la mitjana estatal (3'5%), que ha patit un alentiment, ja que anteriorment se situava en el 3'8%».

La demanda d'inversió productiva s'ha convertit en un dels motors que substenta l'economia balear, que la situa al capdavant de l'Estat espanyol i de la Unió Europea. Aquest factor «ha sofert un augment del 10% i amb tendència a l'alça». Dues són les variables que han provocat l'auge, la construcció i l'adquisició de béns d'equipament de tot tipus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.