algo de nubes
  • Màx: 16.03°
  • Mín: 7.61°
15°

Les suspensions de pagaments cauen un 56% a les Illes

Les fallides tramitades a instància dels creditors s'han reduït un 37% des de 1995

La bonança econòmica que viuen les Balears es reflecteix en el nombre de litigis judicials de tipus econòmic i mercantil. Segons dades aportades a Diari de Balears pel Deganat dels Jutjats de Primera Instància de les Illes, les suspensions de pagaments s'han reduït un 56 per cent entre els anys 1995 i 1998. L'any passat, només foren 7 les suspensions tramitades pels jutjats.

La suspensió de pagaments és una situació d'insolvència transitòria d'un empresari o comerciant legalment inscrit en el registre corresponent. Els supòsits són: la insolvència de l'empresari, la impossibilitat de satisfer els pagaments el dia del venciment i la petició de la suspensió fundada en els supòsits anteriors. En aquest cas, els drets dels interessats o creditors no tenen efectes sobre la situació personal del deutor, sinó tan sols sobre el seu patrimoni, que resta afectat i controlat en totes les seves operacions pel jutge a través d'interventors que representen els creditors.

Una altra dada significativa és la reducció de fallides, sobretot les necessàries o tramitades per un jutjat a instància dels creditors. Aquestes han passat de 24 l'any 1995 a 15 el 1998, la qual cosa suposa una reducció del 37'5 per cent. Curiosament, les fallides voluntàries, o per pròpia iniciativa de l'empresari afectat, foren 16 l'any 1998, tres més que les de 1995. De tota manera, les tramitacions de fallides voluntàries s'han mantingut estables durant els darrers anys. Les 16 fallides voluntàries registrades el 1998 són les mateixes que les de l'any anterior i dues menys que les del 1996.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.