algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Munar diu que UM és la clau «perquè cap partit no tindrà majoria absoluta»

«Pactar entre dos resulta més fàcil, però governar amb el PP és molt difícil»

Unió Mallorquina (UM) presentà ahir la llista electoral autonòmica com «una alternativa clau de govern perquè cap partit no tindrà majoria absoluta», segons paraules de Maria Antònia Munar, presidenta del partit i cap de llista.

Munar no anticipà amb qui pactarà UM perquè «és difícil saber, abans de les eleccions, amb qui es pot arribar a acords. Això dependrà dels resultats electorals». No obstant això, recordà que «per pactar amb l'esquerra al Consell Insular de Mallorca no ens ha fugit cap militant. Ans al contrari, els hem triplicats. Si obtenim uns bons resultats electorals, la lectura política serà que els ciutadans han valorat la feina que hem fet fins ara. D'igual manera, si el PP perd diputats, serà una circumstància que s'haurà de tenir en compte. En teoria, és més fàcil l'acord entre dos, però la nostra experiència demostra que és molt difícil governar amb el PP, sobretot perquè hi conviuen moltes famílies i algun despenjat amb interessos diversos».

La màxima dirigent d'UM assenyalà que «allò que vol el nostre elector és un partit de centre nacionalista que no depengui de Madrid. No el preocupa amb qui pactarem, sinó si aconseguirem un finançament adient amb els nostres doblers que ara es queden a Madrid». Munar destacà que «UM és un partit que no està pressionat ni cau en el ridícul d'haver d'atendre les exigències de persones que volen ser presents a les llistes, tal com passa en altres partits».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.