nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.85°

Camps admet que la sinistralitat laboral és «dramàtica» a les Illes

Els sindicats no participaren en la celebració del Dia de la Seguretat Laboral

L'allunyament entre Govern i sindicats tornà a fer-se palès ahir en els actes del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut al Treball: el conseller Guillem Camps presidia ahir un encontre amb les patronals mentre, a les portes del Poble Espanyol, on es celebrava l'acte, delegats sindicals de CCOO, UGT, USO, SABEI, CGT i STEI protestaven perquè el Govern «ha convertit una jornada de reflexió en una fira de mostres», en referència als expositors on figuraven iniciatives, publicitat de mútues, productes comercials i prospectes sobre seguretat. Camps reconegué que la sinistrabilitat «és dramàtica» a les Illes.

A l'interior de la sal d'actes, Camps reconegué que la seguretat laboral a les Balears dista de ser satisfactòria: les dades del Consell Balear de la Salut Laboral mostren que al llarg del primer trimestre d'enguany el nombre de sinistres s'ha incrementat en un 22 per cent respecte de l'any 1998, quan ja es produí un notable increment en el nombre d'accidents laborals. Camps afirmà emperò que «treballadors i empresaris en són responsables a parts iguals», i advocà per una «cultura de la prevenció».

A l'exterior, el secretari general de CCOO, Josep Benedicto, explicava que la responsabilitat dels accidents «ha de caure sobre els empresaris... i el Govern». Només un punt de coincidència: treballadors i conseller afirmaren que el compliment de la legislació vigent en matèria laboral fóra suficient per minvar les xifres que tots diuen «dramàtiques». Els sindicats "juntament amb Esquerra Unida, que ahir mostrà com la normativa tampoc no es compleix a les obres institucionals" denunciaven que els principals factors de risc per la seguretat laboral són l'eventualitat, la temporalitat i la precarietat laboral, que comporten baixa formació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.