cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

El PSM proposa destinar les subvencions del Pla nacional d'habitatge a la rehabilitació

També vol fer «Mallorca més cara per als no residents»

El PSM-Entesa Nacionalista incorporarà al seu programa electoral la proposta que la major de les subvencions que s'atorguen pel Pla nacional de l'habitatge, dependent del Ministeri de Foment, es destinin a la rehabilitació i no a la construcció de nous edificis.

Els nacionalistes també afegeixen al seu contracte amb els electors la que ha estat una de les seves iniciatives estrella al llarg d'aquesta legislatura: «fer Mallorca més cara per als no residents», en paraules del candidat a la presidència del Govern, Pere Sampol.

Com ja s'ha publicat en d'altres ocasions, el PSM presentà una proposició no de llei, la discussió de la qual al Parlament va ser vetada pel Govern Matas, on es demana que l'impost de transmissions fos reduït per a tots aquells ciutadans de la Unió Europea que poguessin acreditar cinc anys de residència a les Balears. Per a la resta la taxa es multiplicaria per dos.

Aquestes dues propostes, com explicà ahir Pere Sampol, s'articulen a partir de la següent diagnosi: «La massificació que l'any passat es va viure durant el mes d'agost no és res comparada amb la que ja es detecta enguany el mes d'abril amb la construcció desbocada i una nova allau d'immigració. Tot això implica més consum de territori i de recursos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.