algo de nubes
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 12.82°
19°

L'Imedoc vol que el reconeixement de la insularitat sigui a l'Agenda 2000

Matas és des d'ahir president de la institució que defensa les illes mediterrànies

Els presidents de l'Imedoc (Illes de la Mediterrània Occidental) s'han plantejat com a repte fer realitat el reconeixement comunitari de la insularitat a través de la inclusió de les Balears, Còrsega i Sardenya en l'Agenda 2000, que obre la porta a la recepcció de fons estructurals de la Unió Europea. Els presidents de Sardenya i de Còrsega, illes que juntament amb les Balears constituixen l'Imedoc, eren ahir a Palma per investir president de la institució Jaume Matas i signar un manifest.

Es va acordar elaborar un document que subratlli la voluntat de crear un partenariat permanent en els programes i iniciatives comunitàries. Per això, es destaca la participació conjunta en la futura iniciativa comunitària Interreg III i els programes Meda i Equal de cooperació descentralitzada.

Un altre dels acords fa referència a reforçar la participació en els treballs de la Comissió d'Illes i de la Comissió Intermediterrània de la Conferència de Regions Perifèricomarítimes (CRPM) per dur a terme les reivindicacions de les illes.

Així mateix s'acordà la creació del delegat polític d'Imedoc. Cada president nomenarà un substitut per cobrir amb ell els aspectes que impliquin una decisió política. Els membres de la comissaria tècnica de cada illa depenen orgànicament d'aquest responsable.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.