cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

La Creu Roja només ha recaptat a les Illes 4'5 milions per a Kosovo

Aquesta quantitat, canalitzada a través dels bancs, equival a unes set pessetes per habitant

94868
Centenars de refugiats fan coa davall la pluja esperant rebre la ració de menjar.

Cada ciutadà balear ha aportat una mitjana de set pessetes per ajudar els refugiats kosovars que són víctimes del conflicte als Balcans. Segons varen informar ahir fonts de l'Assemblea Autonòmica de Creu Roja, a tots els comptes oberts a diferents entitats financeres de les Illes s'han recaptat 4'5 milions de pessetes.

Així mateix, malgrat que els responsables de la Unió Europea i del Govern central han descartat l'acolliment de refugiats per part de famílies, els oferiments continuen i els telèfons de Creu Roja encara reben telefonades de persones disposades a facilitar el seu habitatge i els seus mitjans econòmics per als refugiats. Actualment hi ha 458 famílies que ja han ofert la seva disponibilitat.

Les mateixes fonts assenyalaren que des de Creu Roja es continua omplint el registre d'aquestes ofertes, «ja que no se sap com s'estructurarà finalment l'ajuda als refugiats per part dels països membre de la Unió Europea».

En tot l'Estat, Creu Roja ha recollit 303 milions. Amb aquests doblers, la institució ha enviat quatre camions i un avió amb ajuda humanitària, consistent bàsicament en tendes de campanya i llits familiars, sacs de dormir, lliteres, calçat, farmacioles, flassades, generadors elèctrics, sabó i altres productes de primera necessitat.

La Creu Roja treballa a la República Iugoslava, Albània, Montenegro i Macedònia i també a tots els països veïns que han acollit un nombre menor de refugiats: Hongria (457), Romania (136) i Bulgària (2.500). 5.000 persones més es dirigeixen fins a Turquia després d'haver abandonat Bulgària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.