algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

Només un particular de l'Albufera respon a l'oferta d'adquisició de sòl

Cap altre propietari que té finques en els parcs naturals vol vendre els terrenys

Només un propietari privat de les finques que composen el parc natural de l'Albufera de Muro ha respost a l'oferta pública de compra llançada per la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear.

El parc natural de l'Albufera compta amb una superfície total de 1.700 hectàrees; d'aquestes, 900 hectàrees són propietat del Govern balear, 400 hectàrees de l'Estat espanyol i 100 hectàrees de l'Ajuntament de Muro. Les altres 300 pertanyen a propietaris privats. No obstant això, només un particular s'ha interessat per l'oferta de compra que ha fet pública el Govern balear.

La Conselleria de Medi Ambient havia habilitat quatre partides de 25 milions per comprar sòl a l'albufera de Muro, a l'Albufereta, al parc natural de Mondragó i també a l'albufera del Grau de Menorca. Ara, però, hi ha la possibilitat de refondre aquestes partides per poder invertir en la compra de l'única finca que s'ha posat a la venda, encara que des de Medi Ambient no se n'ha facilitat ni la ubicació ni tampoc el preu demanat per l'interessat.

D'altra banda, s'ha constatat que fora de termini es va presentar una oferta de venda d'un particular que té una finca en el parc natural de Cala Mondragó, i que no s'ha acceptat a tràmit. En aquest parc la pràctica majoria de les 785 hectàrees que el conformen són de propietat privada. En el cas concret de l'Albufereta, l'espai delimitat es troba el 100 per cent en mans particulars. No obstant això, ningú no ha fet cas a la convocatòria pública llançada des de l'Executiu autonòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.