algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
19°

PP i PSIB es comprometen a finançar les carreteres municipals

Els ajuntaments no tenen capacitat econòmica per mantenir les xarxes viàries locals

85048

Els ajuntaments tenen problemes econòmics per mantenir carreteres locals com la de la imatge.

Tant el PP com el PSIB, partits amb les majors possibilitats de formar govern després de les properes eleccions autonòmiques del 13 de juny, s'han compromès a finançar el manteniment de les carreteres de titularitat municipal.

Aquest compromís es produeix després que el Pla de carreteres de l'Executiu autonòmic estableixi nombrosos canvis de titularitat entre els tres tipus de xarxa viària segons el seu àmbit i la seva importància: primària (competència del Govern balear), secundària (Consell Insular de Mallorca) i terciària (ajuntaments).

Les previsions del pla apunten que els municipis han de rebre la cessió de 265 quilòmetres de carreteres, concretament 80 de la xarxa primària i 185 de la secundària. En conèixer aquesta intenció, els ajuntaments, a través de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), expressaren el seu rebuig contra la proposta de cessió perquè no anava acompanyada de doblers per a la conservació i manteniment de les vies.

El president de la FELIB i batle de Consell, Joan Bibiloni (PP), declarà a Diari de Balears que «sempre ens trobam amb el problema del finançament. Als ajuntaments ja els ve just mantenir les carreteres locals o municipals i ara pretenen que ens facem càrrec de 265 quilòmetres més sense fer cap aportació econòmica. Els consistoris no poden rebre una cosa que no volen».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.