cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
20°

Cort continuarà amb l'enderrocament de barraques a Son Banya

Membres del poblat gitano rebutgen el pla de reallotjament

L'Ajuntament de Palma tirarà endavant el seu programa de reallotjament de les famílies gitanes de Son Banya, malgrat les amenaces d'alguns dirigents del poblat i la polèmica interna de la comunitat. Així ho va fer saber la regidora precursora del Pla de gestió del patronat Alberg Son Riera, Carme Sagrado, qui assegurà que pensa enderrocar els habitatges previstes dins del bienni 98/99, tot i la indignació i protesta dels principals caps de Son Banya. «No és problema meu que hi hagi desequilibris dins la comunitat per la successió del Tio Quico. Jo tractaré amb qualsevol interlocutor sempre que no estigui involucrat en temes de drogues».

La responsable del pla, que preveu els desallotjaments amb ajudes i subvencions a les persones que desitgin acollir-se al projecte, relatà l'incident de dimarts, quan els tècnics municipals intentaren procedir a l'enderroc d'un habitatge i es veieren amençats i insultats per membres de la comunitat. La barraca pertanyia a un matrimoni que havia estat seleccionat per rebre la subvenció que els permetria la compra d'un pis, tal com han fet un total de 19 famílies del poblat des que s'engegà el pla, el 17 de març del 1998. Com es recordarà, fa uns mesos el pla de reallotjament es trobava estancat. Les brigades municipals no podien procedir a la demolició de les barraques corresponents a les set famílies escollides d'enguany perquè es negaven a moure's del poblat».

Segons els informes de la regidora, queden en total 100 famílies per reallotjar, però «si les coses continuen així serà difícil i penós prosseguir amb el pla de reallotjament», explicà Sagrado. Sembla que cada pic hi ha menys gent disposada a marxar però el que la regidora negà és que l'enderrocament de les cabanes els vingués de nou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.