algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
17°

El Centre de Cultura de Sa Nostra acull conferències sobre el món jueu

El sefardita Abraham Haim l'obre avui parlant sobre l'expulsió d'Espanya

El Centre de Cultura de Sa Nostra acull, a partir d'avui i fins el 5 de maig, el cicle de conferències Entre l'ahir i l'avui: religió, societat i cultura en el món jueu. Les conferències (totes s'iniciaran a les 20 hores) foren presentades ahir per Jaqueline Tobiass, presidenta de l'Institut de Relacions Culturals entre Israel i Mallorca; Pau Cateura, director del cicle i catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de les Illes Balears; i Magdalena Aguiló, subdirectora del Centre de Cultura de Sa Nostra.

Avui, Abraham Haim, directiu del Centre d'Investigació i Patrimoni Cultural Sefardita, parlarà sobre L'expulsió dels jueus espanyols i el sorgiment de les comunitats sefardites en el món. El proper 21 d'abril, l'escriptor i traductor Ariel Schiller oferirà la conferència L'ase de Mesies: canvi socio"religiós a l'Israel actual. El 28 d'abril, Pedro de Montaner, director de l'Arxiu Municipal de Palma, parlarà sobre Conversos espanyols a Itàlia. Finalment, dia 5 de maig, no hi haurà conferència, sinó la presentació del llibre Les jornades sobre jueus i conversos de les Balears en l'època del Descobriment d'Amèrica.

Precisament, Jaqueline Tobiass es referí ahir mateix a les declaracions de Joan Aguiló, membre de l'Institut de Relacions Culturals entre Israel i Mallorca, aparegudes en l'edició de Diari de Balears del passat diumenge, en les quals denunciava que els partits polítics han practicat l'exclusió de candidats amb llinatges xuetes per por de perdre vots i per la permanència d'un subconscient col·lectiu de rebuig. Tobiass volgué deixar ben clar que les manifestacions d'Aguiló són a títol personal i que no parlava en nom de l'entitat que ella presideix: «L'institut no es vol polititzar de cap manera».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.