lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

Els sollerics han recuperat la font de Plaça

Gràcies a l'esforç d'Antoni Ensenyat, el monument ha tornat, 37 anys després, «exactament» al seu lloc

No sol ser gaire freqüent que els polítics escoltin l'opinió d'un particular a l'hora de prendre determinades decisions sobre la ubicació d'un monument públic. Però això és el que ha passat a Sóller amb la recuperació de la font de Plaça, un monument funcional que va ser retirat l'any 1962 de la seva ubicació històrica a la plaça de la Constitució i que amb motiu de la reforma d'aquesta plaça ara es pot tornar a veure al elloc on la recorden tots els que tenen més de 40 anys.

La història del retorn de la font començà l'any passat quan el projecte guanyador del conscurs d'embelliment de la plaça proposà la reconstrucció de la font al seu bell mig. Va ser en el moment de començar les obres de la plaça quan Antoni Ensenyat, que regenta un conegut bar al Port de Sóller, es proposà, juntament amb altres persones, que la font es col·locàs «exactament» en el mateix lloc on havia estat instal·lada el segle passat per proporcionar aigua potable a tots els sollerics. Antoni Ensenyat conta que «de tot d'una els polítics i els tècnics em varen veure com un nou entrebanc a la polèmica de la reforma de la plaça, i només vaig rebre negatives de tothom: no volien sentir parlar de moure la font a un lloc diferent del que marcava el projecte».

Va ser aquí quan Ensenyat començà a anar casa per casa demanant a la gent que li proporcionàs fotografies antigues de la font en la seva ubicació tradicional. Segons conta «a poc a poc vaig anar tocant la sensibilitat de la gent que havia conegut la font i que s'hi havien retratat davant quan eren petits, i he demanat suport fins que els polítics em donaren la raó i el projecte va ser modificat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.