algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Les illes europees fan front comú per no pagar més cara l'energia

Les regions insulars es reuniran a Palma per pal·liar la manca de recursos propis

Les Illes Balears faran front comú amb totes les regions insulars europees amb l'objectiu de garantir-se el subministrament energètic. Aquest front comú es perfilarà precisament a Palma durant els propers 19 i 20 de març, dies en els quals se celebrarà a Palma una reunió de representants d'illes d'Europa per tal d'abordar la seva situació energètica. Amb la liberalització del mercat energètic i la fi dels monopolis a l'àmbit de la Unió Europea, les Illes han quedat fora de la competitivitat entre empreses del sector a causa de la dificultat tècnica i econòmica que suposa el subministrament a regions insulars. Proveir les Illes suposa costoses inversions en infrastructures amb una amortització més que dubtosa per part del capital privat.

Aquesta problemàtica serà plantejada a Palma amb la presència de Dominique Ristori, director general de Política Energètica de la Comissió Europea, i Pablo Benavides, màxim responsable de la Direcció General XVII (Energia) de la Comissió Europea.

La reunió de Palma tractarà quatre punts fonamentals: la política enregètica comunitària, les xarxes transeuropees d'energia, les especificitats de les regions insulars i el tractament de les energies renovables. El foment i la potenciació de les energies renovables és actualment una de les prioritats de la Unió Europea. En l'estudi dels quatre punts fonamentals també sorgirà una altra qüestió òbviament bàsica: el finançament públic de totes les actuacions que es puguin posar en marxa davant la incertesa que la iniciativa privada assumeixi el subministrament energètic a les illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.